Nieuws

 

 

Vaste planten kweker Griffioen is ‘On the way to PlanetProof’

Publicatiedatum: 17-05-2019

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Griffioen Wassenaar. Sinds jaren wordt hard gewerkt om de productie en het vermarkten van de vaste planten zoveel mogelijk te verduurzamen. Kort na de MPS-GAP certificering is nu ook het ‘On the way to PlanetProof’-certificaat behaald.

“Door het registreren en monitoren van van de bedrijfsprocessen via PlanetProof krijgen wij inzicht in onze bedrijfsprocessen en kunnen wij deze voortdurend aanpassen.” aldus Arie Ravensbergen, teeltverantwoordelijke bij Griffioen Wassenaar.

Duurzame maatregelen

In de teelten is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum teruggebracht en vervangen door biologische alternatieven. Ziektegevoelige planten zitten niet meer in het assortiment. In de teelten voor planten in de openbare ruimte wordt geheel chemievrij gewerkt. Uitsluitend vasteplanten die de inheemse klimaatomstandigheden verdragen worden gebruikt.

Verder wordt er gebruik gemaakt van langzaam werkende meststoffen om de uitstoot van nutriënten zoveel mogelijk te beperken. Dankzij de teelt op lavavloeren is de (beperkte) uitstoot van nutriënten naar de ondergrond 0 procent.

Onkruid op de kwekerijen wordt bestreden met heet water. En planten voor openbaar groen worden al jarenlang zonder pot geleverd waarbij de kweekpotten worden hergebruikt. Deze zijn sowieso gemaakt van gerecycled consumentenplastic.

Duurzame samenwerking

Een nauwe samenwerking is opgebouwd met de Bijenstichting, Nederland Zoemt en de Vlinderstichting. Zij hebben het gehele assortiment beoordeeld. Daar zijn we trots op. Waar we ook aan werken is aan ‘Griffioen-honing’, middels de bijenkasten die onlangs op de kwekerijen zijn geplaatst.

Arie Ravensbergen: “Door deze en nog vele andere maatregelen verduurzamen wij onze productie en blijven wij continu werken aan een betere leefomgeving”.

Deel dit bericht

Overige berichten

HAK ontvangt als eerste fabrikant van potgroenten het certificaat On the way to PlanetProof
Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten
HAK plant eerste PlanetProof rode kool
‘Natuur’ komt naar de boomgaard in Dodewaard
14 Supermarkten verduurzamen zuivel- en kaasschap verder met On the way to PlanetProof-zuivel van Melkan
Tulpen van Sam behaalt On the way to PlanetProof certificaat