Nieuws

Supermarkt PLUS helpt klant bewuste keuzes te maken

Publicatiedatum: 21-04-2020

Deze week organiseert supermarktketen PLUS een actieweek om klanten zoveel mogelijk te attenderen op het keurmerk On the way to PlanetProof, dat bijdraagt aan een duurzamer assortiment en een betere wereld.

Sinds vorig jaar voldoet een breed assortiment zuivelproducten en kaas van het PLUS Huismerk en A-merken aan de criteria van On the way to PlanetProof. Daarnaast zijn aardappelen, groente en fruit van Hollandse bodem gecertificeerd. Nu het keurmerk breed binnen het assortiment aanwezig is, organiseert de supermarktketen een speciale PlanetProof-actieweek. Hiermee wil PLUS haar klanten goed informeren over waar On the way to PlanetProof voor staat en stimuleren bewuste keuzes te maken.

On the way to PlanetProof
Het keurmerk On the way to PlanetProof staat op producten die duurzamer zijn geproduceerd met aandacht voor natuur, milieu en klimaat. Boeren en tuinders die volgens de criteria van het keurmerk werken, investeren continu in een werkwijze die in balans is met de wereld om hun heen.

“Consumenten kunnen bij het boodschappen doen daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Door producten met het keurmerk kopen, tonen ze waardering voor het werk dat boeren en tuinders doen om de productie te verduurzamen. Die steun is heel belangrijk om verduurzaming mogelijk te maken”, aldus Gijs Dröge, directeur van SMK, de organisatie die het keurmerk On the way to PlanetProof beheert.

Tuinders, telers en verwerkers spannen zich extra in voor onder andere een schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit en circulaire afvalverwerking en recycling. In een 'PlanetProof'-melkveehouderij zorgen boeren, zuivelondernemingen en kaasmakerijen aan meer duurzame energie en het terugdringen van CO2-uitstoot. Er is aandacht voor natuur door minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken en meer ruimte voor bloemen en insecten te creëren. Aandacht voor de koe gaat gepaard met massageborstels, eigen ligbedden en weidegang.

Deel dit bericht

Overige berichten

Mijlpaal voor het keurmerk On the way to PlanetProof: minister Schouten neemt miljardste liter duurzamere melk in ontvangst
Op bezoek bij René, melkveehouder met keurmerk On the way to PlanetProof
Ook spinazie van HAK nu met keurmerk On the way to PlanetProof
'Onze koeien zijn dol op massages'
HAK ontvangt als eerste fabrikant van potgroenten het certificaat On the way to PlanetProof
Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Meer weten? Zie de SMK Privacyverklaring.