Nieuws

 

 

SMK introduceert nieuwe naam voor Milieukeur: PlanetProof

Publicatiedatum: 12-05-2017

Tijdens het Jubileum Event op 11 mei maakte SMK de nieuwe naam voor Milieukeur bekend: PlanetProof. De nieuwe naam maakt de internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.) mogelijk. Het keurmerk is beschikbaar voor de huidige keurmerkhouders, maar ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor het gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd. 

On the way to PlanetProof 

Met de nieuwe naam en de slogan – on the way to – wil Milieukeur laten zien dat verduurzaming van de productiewijzen een continu proces is. “Wij zetten stappen richting duurzaamheid, maar we moeten blijven werken aan verbetering. Het is een proces dat blijft voortduren”, aldus een woordvoerder van SMK. 

Extra waarde voor internationale handel…

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

…maar ook zichtbaar in Nederlandse supermarkt

Nederlandse supermarkten vragen steeds meer duurzamere geproduceerde producten. Aardappelen, groenten, fruit en sierteeltproducten zullen dan ook op korte  termijn met PlanetProof beeldmerk in schappen van de supermarkten liggen. De verwachting is dat het aandeel duurzamer product snel toeneemt. Met als grote voordeel voor de consument, dat deze een goede, afgewogen keuze kan maken voor duurzamere producten. 
 

Deel dit bericht

Overige berichten

Tulpen van Sam behaalt On the way to PlanetProof certificaat
HAK wil keurmerk ‘On the Way to PlanetProof’ voor haar groenten
PLUS verduurzaamt zuivel- en kaasschap verder met keurmerk On the way to PlanetProof
FrieslandCampina start productie duurzamere PlanetProof kaas
Marqt eerste PlanetProof gecertificeerde retailer
Milieu Centraal: On the way to PlanetProof is één van de 10 topkeurmerken op voeding
Areaal On the way to PlanetProof in 2018 meer dan verdubbeld
Uien met ‘On the way to Planet Proof’ keurmerk
Eerste PlanetProof Tommies snacktomaatjes in de schappen bij Jumbo