Nieuws

 

 

SMK introduceert nieuwe naam voor Milieukeur: PlanetProof

Publicatiedatum: 12-05-2017

Tijdens het Jubileum Event op 11 mei maakte SMK de nieuwe naam voor Milieukeur bekend: PlanetProof. De nieuwe naam maakt de internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.) mogelijk. Het keurmerk is beschikbaar voor de huidige keurmerkhouders, maar ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor het gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd. 

On the way to PlanetProof 

Met de nieuwe naam en de slogan – on the way to – wil Milieukeur laten zien dat verduurzaming van de productiewijzen een continu proces is. “Wij zetten stappen richting duurzaamheid, maar we moeten blijven werken aan verbetering. Het is een proces dat blijft voortduren”, aldus een woordvoerder van SMK. 

Extra waarde voor internationale handel…

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

…maar ook zichtbaar in Nederlandse supermarkt

Nederlandse supermarkten vragen steeds meer duurzamere geproduceerde producten. Aardappelen, groenten, fruit en sierteeltproducten zullen dan ook op korte  termijn met PlanetProof beeldmerk in schappen van de supermarkten liggen. De verwachting is dat het aandeel duurzamer product snel toeneemt. Met als grote voordeel voor de consument, dat deze een goede, afgewogen keuze kan maken voor duurzamere producten. 
 

Deel dit bericht

Overige berichten

HAK ontvangt als eerste fabrikant van potgroenten het certificaat On the way to PlanetProof
Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten
Vaste planten kweker Griffioen is ‘On the way to PlanetProof’
HAK plant eerste PlanetProof rode kool
‘Natuur’ komt naar de boomgaard in Dodewaard
14 Supermarkten verduurzamen zuivel- en kaasschap verder met On the way to PlanetProof-zuivel van Melkan