Nieuws

Ook spinazie van HAK nu met keurmerk On the way to PlanetProof

Publicatiedatum: 26-05-2020

Naast de rode kool is nu ook de spinazie van HAK gecertificeerd met het keurmerk On the way to PlanetProof. Uiterlijk in 2021 wil HAK al haar in Nederland geteelde zomer- en wintergroenten en peulvruchten op deze wijze verder verduurzamen. 

HAK betrekt al sinds jaren alle spinazie van Nederlandse bodem, binnen een straal van 125 km van Giessen. De totale On the way to PlanetProof gecertificeerde spinazieoogst van HAK bedraagt dit jaar zo’n 100 hectare. Het oogstseizoen van de winterspinazie begint in april, daarna volgt vanaf medio mei tot september de oogst van de zomerspinazie. De On the way to PlanetProof spinazie van HAK ligt vanaf juni in de winkel.  

In de zomermaanden zal de groentefabrikant starten met het proefteelten van On the way to PlanetProof peulvruchten en zomergroenten. Deze moeten volgens plan volgend jaar volledig gecertificeerd zijn. De eerste HAK-oogst van On the way to PlanetProof rode bieten staat op de planning voor oktober 2020. 

Wat is On the way to PlanetProof? 

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst ('Proof') dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Met On the way to PlanetProof streven boeren en tuinders ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten ('On the way to...').  

Deel dit bericht

Overige berichten

Mijlpaal voor het keurmerk On the way to PlanetProof: minister Schouten neemt miljardste liter duurzamere melk in ontvangst
Op bezoek bij René, melkveehouder met keurmerk On the way to PlanetProof
Supermarkt PLUS helpt klant bewuste keuzes te maken
'Onze koeien zijn dol op massages'
HAK ontvangt als eerste fabrikant van potgroenten het certificaat On the way to PlanetProof
Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten