Nieuws

 

 

Helft groente en fruit bij PLUS voldoet aan Milieukeur/PlanetProof

Publicatiedatum: 01-12-2017

[Persbericht Plus 30-11-2017]

Circa 50% van alle groente en fruit van Nederlandse bodem bij PLUS is gecertificeerd volgens Milieukeur. Op dit moment voldoen bijvoorbeeld veel vers gesneden groente aan de eisen van Milieukeur, zoals andijvie en prei. Eind 2019 wil PLUS het volledige assortiment groente en fruit uit Nederland voorzien van Milieukeur/PlanetProof.

PLUS zet continu grote stappen in het verduurzamen van het assortiment. “We maken het de consument graag gemakkelijk om gezondere en duurzamere keuzes te maken voor een lekkere maaltijd, aldus Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS. “Samen met onze leveranciers en vaste telers zorgen we ervoor dat de beste, verse producten zo snel mogelijk in de winkels liggen. En elke dag zetten we samen met onze keten stappen voor meer duurzaamheid. Het volgens Milieukeur certificeren van onze groente en fruit van Nederlandse bodem is een belangrijke stap voorwaarts. Ook internationaal worden de mogelijkheden verkend.”

Vers gesneden groente: makkelijk én verantwoord 
De consument wil graag gezond en makkelijk eten. Gesneden groente zijn populair. Wel zo fijn als deze lekker én verantwoord zijn. Daarom voldoen onder andere vers gesneden groente zoals andijvie, champignons, prei, rucola, veldsla en wortelen bij PLUS aan de eisen van Milieukeur. Frank Hessing, directeur van Hessing: “Wij voeren al geruime tijd een actief beleid om onze telers te certificeren volgens Milieukeur. Wij zijn blij met PLUS als partner. Samen zetten we ons in om de verdere verduurzaming van groente en fruit uit Nederland en daarbuiten te versnellen.”

Over Milieukeur (on the way to PlanetProof)
Milieukeur heeft een brede benadering van duurzaamheid. Milieu is het belangrijkste aandachtspunt. Er wordt zuinig omgegaan met water en energie, en de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen worden verminderd. Daarnaast is er aandacht voor dierenwelzijn, biodiversiteit, natuur en landschap en arbeidsomstandigheden.

Deel dit bericht

Overige berichten

HAK ontvangt als eerste fabrikant van potgroenten het certificaat On the way to PlanetProof
Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten
Vaste planten kweker Griffioen is ‘On the way to PlanetProof’
HAK plant eerste PlanetProof rode kool
‘Natuur’ komt naar de boomgaard in Dodewaard
14 Supermarkten verduurzamen zuivel- en kaasschap verder met On the way to PlanetProof-zuivel van Melkan