Nieuws

 

 

Eerste PlanetProof Tommies snacktomaatjes in de schappen bij Jumbo

Publicatiedatum: 17-09-2018

Vanaf vandaag zijn de eerste Tommies snacktomaatjes met het keurmerk On the way to PlanetProof te koop bij Jumbo. Het keurmerk garandeert dat de snacktomaatjes duurzamer zijn geteeld in Nederlandse kassen door Greenco, en dat de kunststof verpakking voldoet aan de eis van gerecyclede en recyclebare materialen.

Met het PlanetProof logo geven Jumbo, Greenco en ketenpartner The Greenery klanten de mogelijkheid bewust voor duurzamere groente van Nederlandse bodem te kiezen. Uit de IRi Infoscan Supermarkten 2018 blijkt dat snacktomaten met 31% marktaandeel de top-5 segmenten tomaten aanvoert.

“Met het bemachtigen van het PlanetProof keurmerk willen wij andere groente- en fruittelers overtuigen zich te certificeren. Samen kunnen wij Jumbo en andere retailers helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren”, aldus Greenco CEO Robert Ketelarij.

Steven Martina, CEO vanThe Greenery, juicht het initiatief toe. "Wij stimuleren onze telers zo duurzaam mogelijk te werken op het gebied van energie, water, afval, gewasbescherming en arbeidsomstandigheden."

Ton van den Hoek, Unitmanager Jumbo Supermarkten, is blij dat de Tommies snacktomaatjes volledig PlanetProof zijn. “Met het gevarieerde Tommies-assortiment genieten onze klanten voortaan van lekkere en gezonde producten met de garantie dat ze verantwoord geteeld zijn. Hiermee zijn wij weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om in 2020 een volledig On the way to PlanetProof AGF-schap te hebben.”

Deel dit bericht

Overige berichten

Tulpen van Sam behaalt On the way to PlanetProof certificaat
HAK wil keurmerk ‘On the Way to PlanetProof’ voor haar groenten
PLUS verduurzaamt zuivel- en kaasschap verder met keurmerk On the way to PlanetProof
FrieslandCampina start productie duurzamere PlanetProof kaas
Marqt eerste PlanetProof gecertificeerde retailer
Milieu Centraal: On the way to PlanetProof is één van de 10 topkeurmerken op voeding
Areaal On the way to PlanetProof in 2018 meer dan verdubbeld
Uien met ‘On the way to Planet Proof’ keurmerk
Helga van Leur, ambassadeur 2018 On the way to PlanetProof