Nieuws

 

 

Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt

Publicatiedatum: 16-07-2019

Melkan, het zuivelmerk van inkooporganisatie Superunie, breidt zijn assortiment uit met kaas. Een deel van het Melkan Goudse kaasassortiment is voorzien van het duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof. De stap richting het kaasschap sluit volledig aan bij de strategie om van Melkan een steeds sterker zuivelmerk te maken, dat zich in verschillende zuivelcategorieën onderscheidt. Naast kaas zijn onder andere (houdbare) melk, karnemelk, yoghurt, vla, kwark, skyr, koffiemelk en boter onderdeel van het Melkan-assortiment.

Een deel van de Goudse kaas van Melkan is voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof duurzaamheidskeurmerk. De Melkan kaas met het PlanetProof keurmerk stroomt geleidelijk in. Op dit moment zijn de Jonge, Jong Belegen en Belegen Goudse 48+ kaas plakken en stukken al voorzien van het keurmerk. Ook melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla dragen het keurmerk van PlanetProof.

Melkan kaas vervangt het Bon Appetit-merk en een groot deel van de private labels van leden van Superunie.


Superunie is de inkooporganisatie die in Nederland 13 onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren meer dan 1.700 supermarkten, die lokaal, regionaal en/of landelijk verspreid zijn. De leden van Superunie zijn: Boni Beheer (Nijkerk), Boon Food Group Beheer (Dordrecht), Coop Retail (Velp), Deen Supermarkten (Hoorn), Detailresult Groep (Velsen-Noord), Hoogvliet Super (Alphen aan den Rijn), Jan Linders (Nieuw Bergen), Nettorama Distributie (Oosterhout), Poiesz Supermarkt (Sneek), Sligro Food Group Nederland (Veghel), Spar Holding (Waalwijk), PLUS Retail (Utrecht), Vomar Holding (Alkmaar).

Deel dit bericht

Overige berichten

HAK ontvangt als eerste fabrikant van potgroenten het certificaat On the way to PlanetProof
Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten
Vaste planten kweker Griffioen is ‘On the way to PlanetProof’
HAK plant eerste PlanetProof rode kool
‘Natuur’ komt naar de boomgaard in Dodewaard
14 Supermarkten verduurzamen zuivel- en kaasschap verder met On the way to PlanetProof-zuivel van Melkan
Tulpen van Sam behaalt On the way to PlanetProof certificaat