Nieuws

 

 

14 Supermarkten verduurzamen zuivel- en kaasschap verder met On the way to PlanetProof-zuivel van Melkan

Publicatiedatum: 29-04-2019

[Overgenomen persbericht van Superunie - Beesd, 26 april 2019]

Alle Superunieleden* verduurzamen hun zuivelschap verder met PlanetProof-producten. Sinds begin april verkopen de supermarktketens de eerste vernieuwde Melkan-producten die het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ hebben. Dit gaat om melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla. De komende maanden breidt het PlanetProof Melkan-assortiment verder uit. Zo zijn de Superunieleden deze zomer de eersten die PlanetProof Goudse kaas in het schap opnemen. Ook stromen dan onder andere Melkan vruchtenyoghurt, vla en yoghurtdrinks met het duurzaamheidskeurmerk in.

*Boni, MCD, Coop, Deen, Dirk, DekaMarkt, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Poiesz, Sligro, Spar, PLUS, Vomar.

Superunie heeft de introductie van zuivel met het PlanetProof-keurmerk aangegrepen om direct de verpakkingen te vernieuwen. Het nieuwe design laat zien waar Melkan voor staat: lekkere zuivel die met liefde en plezier is gemaakt. Ook is in één oogopslag zichtbaar dat de zuivel PlanetProof is.

‘On the way to PlanetProof' is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk van Stichting Milieukeur voor onder andere zuivel. Om het keurmerk te mogen voeren moeten de melkveehouders aan hoge eisen voldoen. Ze worden daarvoor beloond met een meerprijs voor de geleverde melk. De PlanetProof-melkveehouders zetten zich extra in voor de natuur, het klimaat en het dierenwelzijn. Voor de natuur betekent dit bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten en voor het klimaat het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot. Ook zorgt de melkveehouder extra goed voor de koeien en de kalveren. Zo hebben de koeien bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en gaan ze de weide in. Een goede gezondheid van de koeien en kalveren is een belangrijke eis van PlanetProof. Elk kwartaal wordt dit gecontroleerd voor een verbeterd welzijn.

Deel dit bericht

Overige berichten

Even voorstellen..., meer dan 100 PlanetProof telers
Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt
Het Koninklijk Paar ontvangt eerste volledig plasticvrije fruitverpakking
Passie voor mensen & tomaten
Vaste planten kweker Griffioen is ‘On the way to PlanetProof’
HAK plant eerste PlanetProof rode kool
‘Natuur’ komt naar de boomgaard in Dodewaard
Tulpen van Sam behaalt On the way to PlanetProof certificaat
HAK wil keurmerk ‘On the Way to PlanetProof’ voor haar groenten