Nieuws

SMK introduceert nieuwe naam voor Milieukeur: PlanetProof

Publicatiedatum: 12-05-2017

Tijdens het Jubileum Event op 11 mei maakte SMK de nieuwe naam voor Milieukeur bekend: PlanetProof. De nieuwe naam maakt de internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.) mogelijk. Het keurmerk is beschikbaar voor de huidige keurmerkhouders, maar ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor het gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd. 

On the way to PlanetProof 

Met de nieuwe naam en de slogan – on the way to – wil Milieukeur laten zien dat verduurzaming van de productiewijzen een continu proces is. “Wij zetten stappen richting duurzaamheid, maar we moeten blijven werken aan verbetering. Het is een proces dat blijft voortduren”, aldus een woordvoerder van SMK. 

Extra waarde voor internationale handel…

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

…maar ook zichtbaar in Nederlandse supermarkt

Nederlandse supermarkten vragen steeds meer duurzamere geproduceerde producten. Aardappelen, groenten, fruit en sierteeltproducten zullen dan ook op korte  termijn met PlanetProof beeldmerk in schappen van de supermarkten liggen. De verwachting is dat het aandeel duurzamer product snel toeneemt. Met als grote voordeel voor de consument, dat deze een goede, afgewogen keuze kan maken voor duurzamere producten. 
 

Overige berichten

Helga van Leur, ambassadeur On the way to PlanetProof
Aandeel Nederlandse AGF met Milieukeur/PlanetProof bij Jumbo al richting 60 procent
Helft groente en fruit bij PLUS voldoet aan Milieukeur/PlanetProof
GroenLicht van BNNVARA over de teelt van Milieukeur/PlanetProof champignons
Lidl: telers moeten blijven verduurzamen
Begin 2018 PlanetProof* tulpen beschikbaar
Aldi wil aardappelen, groenten en fruit van Nederlandse bodem uiterlijk eind 2019 voorzien van Milieukeur/PlanetProof
'On the way to PlanetProof' vervangt Milieukeur per 1.1.2019
Blog: 'Waarom wordt voedsel duurder?'